Vi har allt. Till och med plåster

Känner att jag också måste skriva några rader innan vi drar neröver.

Sitter med musik i öronen och gör egentligen ingenting speciellt. Tror varken jag eller Sebban har fattat att vi faktiskt åker imorn! Är hos honom nu, tåget går 13.27 från gbg central.

Fan vad vi har längtat. Jag kommer ihåg när jag ringde till Sebban och konstaterade att det "bara" var 75 dagar kvar! Nu sitter man här med 14 timmar till tåget går. Två feta väskor, två överfulla skidfodral och en enorm lättnad. Allt detta fixande och planerande...Vi konstaterade också att vi nog är de mest förberedda skibummarna ever.

Finns det nåt vi inte har fixat? Nej. Har vi till och med plåster med oss så är det nog inte så mycket mer att fundera på.

Tillsammans har jag och Sebbe 4 par skidor och en snowboard. Det grymmaste av allt är att våra fötter är exakt lika långa. Vilket innebär vad? Jo att Sebbe har förbannat små fötter! Haha..nej men att vi båda har en jävla massa skidtestardagar framför oss :D riktigt jäkla najs!

Nej, nu vill jag bara vara framme. Se hur allt är i verkligheten. Inte på freeride forumet.


Alex hjälper Sebban med packningen. Annars blir det väl ingen ordning!


Vi återkommer igen när vi kommit till tysktalande delar av världen.

Over and out!
See you in the snow

Dagen före...

Då var det alltså snart dags. Efter all väntan, packande, letande, förväntan, sökande mm så är det snart dax att ge sig av mot St Anton. Smått otroligt att jag äntligen får komma iväg på detta äventyr som jag drömt om i så många år. Tillslut skall man äntligen få åka skidor i mer än 1 veckan i rad. Det lär bli en hel del puderåk om jag får bestämma. Om det nu bara börjar snöa som det verkar på väderprognoserna så kommer jag inte kunna sitta still. Kommer såklart att sakna MÄNGDER med folk här hemma, (känn er träffade) men framförallt min familj och underbara flickvän som stöttat mig i detta. Kommer bli så fräckt att komma ner till de (förhoppningsvis) snöklädda bergen och bara veta att här kommer jag spendera min närmsta tid.

Packningen är snart klart och de sista hänger på tork. Man lär ju ha glömt hälften hemma, så skickebud får man allt ha fram mot jul. Madde berättade precis att hennes väska vägde 40 kg, tror nog att mina skidor och bärda väger 30 kg och vågar därför inte ens tänka på vad min slutpackning kommer väga. Men som jag sagt förrut det är bara 2 ggr jag behöver släpa de, ner och hem.

// With love from Sebban

Det är bara att knö ner skiten..

Nu packas det för fullt! Både hos mig i Karlstad och Sebbe i Stora Höga..
Är förbi farmor en sväng eftersom hon har varit så snäll och tvättat alla mina kläder :)

Min väska är knökfull! och jag ska försöka knö ner mina pjäxor också. Tur som fan att det är hjul på ena sidan.
Kommer ha min feta ryggsäck plus skidfodral också. Någon som är villig att agera bärhjälp ner till St Anton?!



Jag och Anna var iväg och tog grissprutan förut.. så nu slipper man bli smittad av det. Anna mår rätt kasst och ligger däckad på sängen. Jag känner inget. Men kommer väl ligga halvt medvetslös och dregla imorn.

4 days to go - see you in the snow!
Fyndigt Maddee


Väskan, väskor, väskorna...

Då hade man börjat packa och som ni ser på bilden från förra inlägget så har madde lånat mig en fet väska som jag tror bara dessvärre kommer räcka halvvägs. Då kanske jag får börja att tänka om lite. Packa lite mindre och smartare. Jag står dock fast vid min punkt att jag skall ha med mig 3 par skidor och 1 bräda. PUNKT. Dock så blir det nog inte mer än 3 par jeans/byxor. Tror nog att man ändå mestadels kommer glida runt i mjukis eller underställ.

Det ser dock dåligt ut med snö just nu i St. Anton. Men jag brukar ju komma med snön och efter att ha kollat på väderrapporten så ser de komiskt nog så ut som det denna gången med. Nu är det bara att hoppas på det vita guldet, eller "fresch powder in the darkness". Ett myntat uttryck från vår allas Stöckli Stromrider. Tro mig när jag kommer hem i april igen kommer alla i St. Anton veta vad som menas med det.




// Sebban

Jag kanske behöver biffa te mig?

Imorn ska packningen inledas. Hur fasen packar man för obestämd tid?
Hur packar man för en hel säsong? Hur packar man så att man inte svär åt sig själv redan på Göteborgs central?

A, detta återstår att se..Jag ska ju dessutom få konka på ett par av Sebbes skidor också. Tack för den. Du tyckte jag behövde biffa till armarna lite va? Naaah



Annar arbetar hårt för att få ihop pengar så att hon också kan komma ner och stanna ett tag.
Bland annat så matar hon sin mirakelgris med sedlar.

St Anton-grisen from Madelene Gustafsson on Vimeo.


Varmt o gött

Nu är det min tur att glatt tralla runt i ett nytt underställ Sebban!

Också skaffat ett sånt där extra varmt ett. Gött under kalla dagar uppe på toppen.
Eller om man bara inte orkar klä sig en dag haha!

Om vi kommer se ut som slappisar där nere eller!?

Craft Pro Warm, heter det för den som undrar.

Big Air - King of style

Har precis kollat på Big Air - King of style. Riktigt jäkla najs!


Det blev en norsk seger. Andreas Håtveit blev king of style 2009 och blev 10 000 dollar rikare. Inga fel.
Kanadensaren Phil Casabon knep hem andraplatsen.

Håtveit


Alla körde tre åk. Det bästa räknades.

Jon Olsson sa själv att han gjorde ett av sina bästa hopp någonsin. Dock dömde domarna inte riktigt som han ville. 
Till Svt sa han att detta gjorde honom frustrerad, och han hade lite svårt att fokusera efter domarbeslutet. Det resulterade i att hans två resterande åk slutade med kassa landningar. Olsson blev 5a.

Finalresultat:
1. Andreas Håtveit - 286
2. Phil Casabon - 283
3. Sammy Carlson - 280
4. Pekka Hyysalo - 272
5. Jon Olsson - 270
6. Elias Ambühl - 262
7. Simon Dumont - 254
8. Patrik Hollaus - 252
9. Tom Wallisch - 240
10. Simon Ericson - 201
11. LJ Strenio - 160
12. Jacob Wester - 134

Vet inte om svt play slänger upp nåt sen. Ni får väl hålla utkik.

/Over and out
Maddee


Alpenverein gör oss glada.

Idag var dagen då man kunde pusta ut, idag var dagen då allt gick i lås, idag är dagen då jag fick hem medlemskortet från alpenverein. Detta kanske inte låter som en så stor grej för er som inte är insatta. Därför tänkte jag snabbt förklara vad detta innebär.

Detta gör att min vinter är räddad eftersom jag kan åka hur mycket offpist som helst och inte behöva vara orolig ifall jag skulle behöva lite hjälp med en helikopeter om något skulle hända. Det innebär att de 4225 :- som jag la ut på mina "nya" skidor inte var kastade pengar i sjön utan att de GARANTERAT kommer till användning. De hade de la gjort ändå men inte med samma säkerhet i kroppen.

Så till Alpenverein ger vi 5/5 pistmaskiner i betyg.

Har dessutom börjat packa fram skidkläder, skidor, brädan, stavar, pjäxor, boots, pluntan, kamera, laddar i 1000 och allt annat nödvändigt bröte. Snart är vi påväg och det känns verkligen. Kan förövrigt också informera om att vår resekamrat Reidar antagligen har löst boende genom en vän till han som åker ner på måndag och letar åt dem. Håller tummarna där.


PS Grattis på födelsedagen Madde! DS

// I'm singing in the rain or snow...

Helrätt!

Imorse gästade Jon Olsson Tv4 nyhetsmorgon.

Vi kan i alla fall konstatera tre saker.

* Han är en grym skidåkare
* Dom som intervjuade var värdelösa
* Vi har valt helt rätt skidort :D



11 dagar kvar!!

/Over and out
Maddee

Heja Sverige?

Farmor rensade på vinden och hittade dom här otroligt heta hängslena!
Hon undrade om inte jag var sugen på att ta med dom till St Anton. Jomen veest ;D dom e ju as grymma!

Perfekt om man vill vara patriotiskt på afterskin!

Lovar att Sebban kommer att sno dom i smyg ;)




Förbannat stiligt måste jag säga! grrr..


Nu ska jag och Anna käka nacho chips och guacamole, Trysil 2006 flash back ^^,

Repor och recensioner...

Tror nog att jag har kollat igenom var enda recension av St. Anton på Freeride och jag kan ju inte påstå att hag blev mindre sugen när nästintill allt jag såg var toppbetyg efter toppbetyg. Känns som i valt rätt ort att bumma på. Nu vill vi bara ha mer snö. Det är frotfarande tidigt på säsongen men lite väl varmt tycker jag ändå. 40 cm snö på berget räcker inte långt och jag vill åka vitt puder hela dagen lång. Nä till vädergudarna får jag allt ta att börja be.

Har suttit de senaste och räknat på hur mycket pengar jag kommer få av min nya lön och hur mycket jag kommer ha totalt där nere. Känns som jag kommer klara mig men oron finns såklart där som alltid. Så därför jobbar vi järnet nu det sista för att få ihop några slantar. Alla Söndagar och Lördagar skall täckas med mitt namn på schemat (har de nog gjort det senaste 3 månaderna). Så bidrag är alltid välkomna från sponsorer.

Bara för att kommentera det senaste inlägget som Madde skrev så kan jag ju bara säga att jag har generation-flingas's nya film, (fick den med "Åka skidor) och att jag har en ännu fetare film. 618 med Free radicals. Deras 6:e inspelning. Även där är det klipp från St. Anton. Om brudarna åker stort i så åker Sverre i 618 STÖRST, helt galet!

Nu blir de sova på mina egna pillows.



Catch us if you can

Äntligen!
The worlds first all girl skimovie, catch us if you can, är färdig :)

Det är Generation Flinga som står för freeride åkning runt om i världen. Sverige, Österrike, USA, Japan..

Generation Flinga är ett svenskt tjejteam som består av åkarna, Jennifer Farde, Sara Orrensjö, Janette Hargin och Stina Jacobsson.. Anja Pärson gästar även i filmen.

För några dagar sen var det releasefest. Och i novembernumret av Åka skidor får du filmen på köpet. Annars visas den på freeride den 3 dec. 

Har nyss tittat på den :) Riktigt tuffa tjejer alltså! 

Gissa om det kryper i benen på mig nu! 
 


Over and out/ Maddee

Typ 2 veckor kvar!

Sheeet tiden går fort! Lite drygt två veckor kvar tills vi drar nu :)
Extra spännande för mig eftersom jag aldrig varit i Österrike förrut. Man vet liksom inte riktigt vad man ska förvänta sig. Kan det verkligen vara så jäkla underbart som det ser ut på bilderna? Eller kanske ännu bättre...

Ska faktiskt börja tvätta i helgen. Så man i alla fall är lite med i matchen. Är egentligen den där som packar kvällen före jag ska åka nånstans. Men det känns ändå som att jag borde börja lite tidigare den här gången. Det är ju inte direkt en helg man ska packa för!



St Anton


Rätt feta liftsystem i alla fall!


Over and out/ Maddee

Vilka lirare

Naahha! Hittade en kul grej som jag gjorde för typ två år sen. Ni vet då som alla var inne på en sida och gjorde små avbildningar av sig själva. Detta ska alltså föreställa mig o Sebban 2007.
På den tiden som jag fotade hela tiden och hade töntiga mössor, och Sebbe spelade trummor och var för tjock för att knäppa skjortan ;)

Det var tider det..

Försäkringar och annat tjafs...

Då vart det som vanligt tvunget att gå den långa vägen med alla dessa försäkringar eftersom den ena inte täcker det andra och den tredje bara gäller när det är sol, snö och 55 grader varmt. Med andra ord aldrig. Med mycket hjälp från far min så letades det upp både en försäkring som täcker i princip all form av skidåkning och bruk i snö UTOM offpist såklart. De snikna stållarna vill inte riska att man skall få åka heliko-peter till plåster-huset då de får stå för kostnaden. Nä nä. Här hittar man då en go grej från de schyssta österrikarna som vill dela med sig av sin snö. De kommer på en fin fin liten "klubb" som man kan bli medlem i som täcker ALLA former av skidåkning inklusive offpist! Sug på den ni trygghansa och länsförsäkringar! Rått ägda av en liten "klubb"!


Av detta inlägg kan vi med andra ord konstatera att alpenverein vet va folk vill ha och inte håller tillbaka med något tjafs och trams.


Have it najs så att säg...

/Sebban

Kolla Reddes blogg!

Nu har Redde mannen också skaffat St Anton blogg :)

Den får ni kika in!

Klicka på bilden för att komma till bloggen

Från grusparkering till St Anton

Jag och Sebban har haft några skiddagar ihop de senaste åren.
Trysil 2006, Trysil 2007, Hemsedal 2008 och nu St Anton säsongen 09/10.

Jag tyckte inte alls om att åka skidor från början...Året var 2002 och vi hade skiddag med klassen. Alla kunde åka, utom jag. Jag var 12 år och hade aldrig stått på ett par skidor. Reidar skulle lära mig bromsa, men innan han hann förklara färdigt så var jag redan på väg ner för barnbacken. Livrädd och halvt hysterisk. Jag fick inte stopp förrän jag var ute på grusparkeringen. Tur som fan att det var hyrskidor.. Jag slängde surt av mig dem och bestämde mig för att detta aldrig skulle ske igen. Vem kom på denna korkade sport?

Men efter en hel del övertalning från kompisarna gav jag mig tillslut upp i backen igen. Och dagen slutade med att jag svischade ner för svara backar.

..Åren gick och skiddagarna var tyvärr få. Men sen hände det nåt. Jens o Sebban släpade med mig till Trysil vintern 2006. Det blev min första riktiga skidsemester. Men hur skulle jag palla flera dagar i backen? De första dagarna  längtade jag i princip till att liftarna skulle stänga.

Men efter den resan förändrades allt. Madde tyckte helt plötsligt att skidåkning var jäkligt kul! Och försöker nu åka så mycket som möjligt varje år.. Så man får väl helt enkelt tacka Jens o Sebban för att de sparkade upp mig ur sängen på mornarna och tvingade ut mig i skogen för att jaga puder.

Det behövs dock inte längre.
Nu surfar hon på freeride dagligen, längtar som bara den efter snön och drömmer om vår första skiddag i St Anton!

Jag älskar det :)

Farten, snön, bergen, de klumpiga pjäxorna, de stinkande värmestugorna, de svettiga underställen, det rufsiga håret, gemenskapen...allt  



Trysil 2006


Hemsedal 2008


Hemsedal 2008
Sebbe - Madde - Jens


Järvsö 2009


Hemsedal 2008


Hemsedal 2008



Snön ligger i dalen...

Satt senast för 1 timme sedan och kollade in backarna i St. Anton och kunde till min glädje se att det kommer snö hela vägen ner till dalen som lyckats ligga kvar längre än bara över dagen. Dett måste ju bara tyda på en sak?! Säsongen har börjat på allvar.

För oss som fortfarande sitter här hemma medans det spritter i benen på oss finns inte mycket att göra mer än att läsa alla dessa trådar på Freeride eller spana in et och annat schysst åk man kan få till på skidvideos. Längtar nu mer än någonsin och resfebern börjar sakta krypa in under skinnet på en. Kommmer bli en bra dag när vi kommer ner. Det är jag säker på !


/ Sebban

Pjäxorna på!

Var på Intersport och formade pjäxorna förut. Gissa om jag drömde mig bort till snötäckta berg när jag stod med båda pjäxorna knäppta, benen böjda och en "Åka skidor tidning" i högsta hugg!

För dem som inte vet så finns det alltså pjäxor som är formbara. Man kan värma dem i en speciell maskin, sen är det bara att stoppa i fötterna och vänta. Sen har du ett par pjäxor som sitter klockrent!

Tips på ett par grymt sköna dampjäxor är Salomon Idol 7
Typ 3000 kr




Tänkte samtidigt passa på att tipsa om en försäkring som Lars hittade åt oss. Den är tydligen bra om man ska åka offpist som vi ska göra. Nästan inga andra försäkringsbolag vill åta sig skador som händer utanför pistade områden. Så tänk på det om ni ska bumma!

Försäkringen kostar knappt 500 kr per år och då kan du till och med få helikopterräddning om du skulle behöva.

Kolla vad den täcker och inte <HÄR>

Over and out/ Maddee

Prylar och hockeyröv

Behöver köpa nya goggles. Men vet inte riktigt vad jag vill ha för några. Väntar nog med att köpa tills jag kommer ner. Men både Sebban o Redde har vart flitiga och köpt lite nya prylar redan nu. Skidor o annat. Så grabbar, ni får väl ta och visa upp grejerna här på bloggen.

Jag fyller år veckan innan vi åker. Så ska redan nu sätta mig och skriva ner lite grejer som jag kan passa på att önska mig..

Sebbe är för övrigt bara avundsjuk för att han inte kan åka längdskidor. Hans hockeyröv är för fet för sånna smidiga rörelser, det skulle med all sannorlikhet se mycket illa ut om han testade. Därav kan jag stolt fortsätta med att vara snygg när jag åker längdskidor och läsa min heliga Runners, medan herr Callerud läser PRO hockey när han skiter :)

over and out/ Maddee

Trikåer och pantalonger.

Då var det väl dax för mig att entra scenen och detta gör vi iförd endast heltäckande kroppsstrumpa som införskaffats under förmiddagen. För er som inte redan har förstått detta så så är det alltså Sebban som skriver, (så stavfel lär finnas). Såg att det hade snöat en del på kullen som vi skall bege oss till vilket gjorde mig så lycklig att under städningen som skulle utföras, på mors begärnan då det såg helt normalt ut i rummet, gjordes iförd skidkläder. Man måste ju faktiskt gå in/köra in kläderna innan de används så att man utnyttjar dem maximalt.






Skulle även redan nu vilja ha tips från er läsare om det finns något som man absolut inte får glömma men som aldrig komms ihåg när man väl skall åka? Svara i kommentarfliken.

Passar även här på att ge igen på unga fröken Gustafsson som också kan bete sig på underligga sätt, så som: risktänkande på hög nivå då mindreåriga inte får leka med en fotboll (för att den kan fastna i halsen), vet varken in eller ut vid mindre nycktert tillstånd, tror sig prata värmländska trots att hon vet att hon pratar göteborska efter en kvart på västkusten och sist men inte minst, tjejen LÄSER (lägg märke till läser) tidningen Runner. Det säger väll det mesta om henne?


PS hon skall ha med sina längskidor DS Hihihi!

Tuff tuff tåg

Om ni vill vinka av oss vid någon av följande tågstationer så är ni välkomna. OBS! Notera att vi nog inte kommer befinna oss värst länge på varje station. Så ni får snabba er!

Måndag den 30 november
---------------------------------
* Göteborg - Köpenhamn
13.27 - 17.01

* Köpenhamn - München
18.53 - 08.57

* München - Wörgl
09.31 - 10.44

* Wörgl - St Anton
11.56 - 13.48




Sånna där barnsligheter vill jag inte veta av Sebban! Kommer du hem sådär så får du sova på golvet.


Knapplifts-Sebbe, 720Redde & StjärtlappsMadde

Efter månader av väntade är vi äntligen inne i november. Detta betyder 4 veckor till avfärd. Och lite smått nervös börjar man nog bli. Jag menar, hur ska Sebban orka konka på sina skidor alldeles själv? Oj oj oj, tur att jag och Reidar är med och styr upp det hela.

Tänkte presentera resesällskapet lite kort.

Först har vi Sebastian Callerud. Puderkåta grabben från Västkusten, där dom inte ens har berg. Haha!
Målet med den här säsongen är att han ska lära sig åka knapplift. Vi hyser inga förhoppningar om att han ska lära sig åka off pist, utan förväntar oss att han stannar i barnbacken hela vintern.



Reidar Arntzen. En glad pajas som inte ens vet att man ska ta bort plasten på tampongen innan man stoppar den i näsan, eller nån annan stans för den delen. Bra Redde, du leker inte doktor den dagen jag blöder näsblod!
Eftersom Reidar är som han är har vi fått teckna en extra "galenförsäkring" Annars skulle killen bli pank första veckan när han ska offra livet och sina nyinköpta skidor för att testa en 720*



Madelene Gustafsson. Vart ska man börja? Att jag hackar lök med skidglasögon eller att jag och Sebban kommer gå varandra på nerverna när han ska vara för pedant... Eller att jag är en vinterglad jävel som har som mål att lära mig åka pulka i svart puckelpist. Reidar får nog åka med några gånger eftersom han är extra försäkrad. Funderar även på att anordna nån stjärtlappstävling. Jag ansvarar inte för några skador. Men Reidar kan nog bidra med tamponger om nån behöver. 



Over and out/ Maddee


RSS 2.0