Gazellen har återvänt!

Det är väl ändå en jävla tur att man har rest en del i sitt liv. För det var fasen en utmaning att ta sig tillbaka hit kan jag säga!

Det hela började med att pappa körde mig till Oslo - Gardemoen. Där var det bara att lämna in väskan och sen gå till gaten. Inga konstigheter. Flygresan gick fint. Men sen..

Jag hade redan lite ont i magen innan jag åkte, för jag visste att det skulle bli jäkligt tajt om tid för att hinna med tåget. Jag visste också att om jag missade tåget så skulle jag få spendera natten på flygplatsen och förmodligen inte ha nåt jobb, eftersom jag lovat att komma dagen efter.

Tillslut kommer jag i alla fall av det där förbaskade planet, kubbar bort till bagagebandet och står där o väntar o väntar..efter några minuter börjar bandet rulla. Och det är fasen helt otroligt! Min väska var typ nummer fem! Min brukar alltid vara bland de sista. Man ska ha tur ibland. Från det att jag gick av planet hade jag ju ca 30 min på mig innan tåget skulle gå.

Sen kom nästa grej. Vart fasen går tåget ifrån? Frågade nån snubbe, och så var det bara att börja springa igen. Väl framme vid tåget var det ett meckel innan jag fattade vilket tåg det var som jag skulle med. Men det löste sig och jag var nu på väg till Zürich mainstation. Gött tänkte jag! Nu kan jag pusta ut.

Men icke. Zürich tågstation är väl inte direkt den smartaste man varit på. Ingen logik. Men eftersom jag klarat mig på både Los Angeles, New York och Londons flygplats själv några gånger så borde jag väl för fasen kunna hitta rätt tåg.
Och det gjorde jag. Trodde jag i alla fall. Jag visste ju naturligtvis inte vad endstationen hette, vilket gjorde att jag helt o hållet fick gå på avgångstiden. Jag såg bara ett tåg på displayen som gick 20.40..så alltså måste det vara det! Tog mig bort till plattform 24. Frågade en tågkonduktör om tåget som skulle komma dit gick till St Anton. Men man lär sig av sina misstag. Fråga aldrig en tysktalande man något som är jävligt viktigt!
För puckot kan inte ha fattat vad jag menade. Tåget rullade in och magkänslan sa att detta inte stämmer. Jag frågade en annan konduktör. Han skrattade. "Du ska till dom internationella tågen där upp"
Klockan var 20.37, jag var på plattform 24, mitt tåg gick om tre minuter och jag hade inte en jävla aning om vart jag skulle.

Tar tag i väskan, springer som en jäkla gazell upp för rulltrappan och bort mot alla avgångstabeller. Frenetiskt letar jag bland de typ 50 olika avgångarna, efter just min!
Och där var den. På en annan display! En egen liten speciell för utriskeståg..helvete. Tåget går från plattform 3. Vart är det!?!

Jag frågar en stor man i rock som är fullt upptagen med en bolmande cigg i munnen. Denna gången fick jag ett korrekt svar. Klockan var nu 20.39

Gazellkvinnan tar sats och springer så att hon får blodsmak i munnen, svetten rinner, mössan hoppar upp o ner som på en jäkla smurf. Hon tänkte fan inte sitta på Zürich tågstation i 12 timmar för att hon missade tåget med en minut.

Hon hann..och väl på tåget var hon mycket nöjd med sig själv.

Tre timmar senare anländer tåget och den mycket sletna gazellkvinnan till St Anton. Då var det bara att börja dra väskan i snöslakset hem till Nasserien. Typ en kilometer..tur att det inte är längre.

Sen blev det dusch och tre jägershots  innan hon begav sig ut för att träffa vännerna och fira Sebastian. Det blev en mycket lyckat kväll. Och det var så kul att träffa alla igen :)

Efter 12 h resande, 4 h festande och 4,5 h sömn var det dags att bege sig till jobbet för ett dubbelpass. Sen var det sängen som gällde några timmar.

Nu har jag gjort lägenheten kliniskt ren eftersom Sebban hade sett till att den såg ut som en svinstia. Var det inte du som var så ordentlig? haha..eller?

Ikväll blir det middag med Reidar, Henke, Alex och några. Sen blir det party party och Happy New Year :D




Vad krävs för att bli laxbummare?

Där är sjukligt mycket snö här hemma i Karlstad :D Snövallarna är enorma och bilarna i dikena är många!

Jag önskar typ att jag hade ett par längdskidor här också..Men nej, det får vänta tills jag kommer till St Anton.

Sitter här i soffan och kikar på julgranen som lyser så fint. Julen är att bra mysig :) Jag och Sebban hade det inte direkt så juligt hemma hos oss innan jag åkte. Vi äger ett blockljus, som vi har tänt när vi äter middag eller när jag ska läsa på kvällen och trötter ligger o pratade tyska i sömnen..och gnäller om lampan är tänd.

Snart är jag tillbaka på Österrikisk mark. Och det kommer bli en spännande vår :)
I början av februari kommer ytterligare två små västkust-krabbor ner och ska bumma. Niclas och Anna, är ni säkra på att ni vet vad ni ger er in på?
Ni vet väl att det krävs en hel del egenskaper för att kunna bli laxbummare va?

* Man måste kunna hacka lök
* Stöka ner
* Städa
* Bara köpa budgetvaror (obs ett undantag, man får köpa Haribos gummi-björnar..bara Sebban som är snål nog att köpa Spars egna, gjorda på grisfett eller nåt! urs)
* Man måste också kunna dansa med pjäxorna på bordet
* Förstå skånska
* Lära sig konstiga termer som - lagg, fetlagg, drop och dump
* Veta hur man så snabbt o snyggt som möjligt reser sig upp efter att ha halkat på gatan. Fråga Sebban, han vet 
* Förstå att det är mössa som gäller - och helst fett hår
* Lära sig de tyska texterna på afterski-låtarna

There is more! But I won't tell yah ;) you'll see

Slutligen - What happens in St Anton stays in St Anton, det är alltså helt okej att göra bort sig. De enda som lär få veta nåt är dina vänner på facebook. Jobbigt Anna, för du har ju en del ;) hihi




Vi är inte döda!

Nä, det här duger inte! Man kan ju nästan tro att vi gått och pensionerat oss eller nåt!
Men nej, vi lever!

Jag vet inte vad min sambo gör just nu, men jag är i alla fall hemma i Sverige och käkar mig mätt på julmat och svenkt lösgodis. Ute ligger det ungefär 30 cm vitt på backen. Snön förföljer mig :)




Jag har det jättebra. Träffat släkt, vänner och jultomten, ägnat typ en kvart åt att få loss bilen från snövallarna på Herrhagen, vart ute med gamla gänget och shoppat lite på julrean :)

Gjorde mig påmind om att det är stor skillnadd att vara ute i Sverige jämfört med St Anton. Mentaliteten som infinner sig på krogarna i Anton är mycket skönare. Där är alla mer laid back. Inte alls så mycket bråk som här hemma.

Tror nog att Sebban känner sig lite ensam nu när varken jag eller Jens är där och tar hand om honom. Tur att skåningarna finns :) Pratade med honom på telefon förut. Och vetni! Han erkände att det var väldigt stökigt hemma. Hmm..Vad är det man säger? När katten är borta, dansar råttorna på bordet. Sebban för fan. Fram med moppen ;) när jag kommer hem ska det vara rent!

Vad jag hört så har julveckan i St Anton också varit grym :) Dock verkar folk väldigt sega haha..vad kan detta bero på?

Ska bli kul att se vad nyår har att erbjuda. Hur dagen/kvällen än kommer att se ut så kan vi nog redan nu konstatera att nyår 2009 kommer bli oförglömlig..

Ses snart St Anton familjen :)







Vi har fått konkurrenter!

Nu har det kommit fram grejer här! Linn, Hanna, Hanna och Sara har också en St Anton blogg. Let the war begin brudar! ;D

wedidstanton.blogg.se

Vad har hänt dom senaste dagarna då? Jo, Sebbans familj har kommit hit. Plus Jens och hans familj. Så vi har vart med nu några dagar. Åkt lite skidor, vart hos dom o käkat..och tatt det rätt lugnt.

Igår var det däremot lite mer drag! Då var det måndagsutgång som gällde. Det var riktigt kul faktiskt. Och för första gången fick jag se ett rätt knökfullt Kandahar. Vi brukar va på Funky och sen dra hem när dom stänger vid två. Men igår avancerade vi lite och körde Kandahar till typ 3 hahaa..Sebban var tyvärr inte med. Han började jobba klockan 6 imorse. Så han gick typ upp när vi nyss hade somnat!

Han har fortfarande inte kommit hem från jobbet. Jag håller på att packa inför hemresan. Tåget går härifrån vid 15. Sen går flyget från Zürich vid 20.20. Så kommer hem rätt sent inatt. Ska bli kul att träffa familjen igen :)
Men det känns bra att det är lite vemodigt att åka härifrån också. Det är ju ett bra tecken på att man trivs i alla fall!

Kommer tillbaka den 30 dec. Hmm..vafasen var det med den dan? Nån som kan komma på nåt?..nån som fyller år? Nej. Det var nog inget viktigt ;)

Jag bloggar lite från Sverige också. Litar inte på att Sebbe kan sköta detta helt själv ;)








Nu är det jul i stugan!

Jul i stugan... from Madelene Gustafsson on Vimeo.


Ketchup-effekten...

Då hade både jag och madde fått jobb på samma dag, helt otroligt. Det hela började med att jag skulle provjobba på Spar, där jag blivit rekomenderad av Henrik (en kompis). Så nu i fredags så var det då dax. För att inte komma försent så var jag där redan kl 05:45 och stod och frös i 10 min utan att ett tecken på liv. Sen dök chefen "Melanie" upp och öppnade för mig. Väntade där inne i det något varmare rummet på att resten skulle komma på. Samtidigt med folket så kom lassvis med varor, 34 st vagnar proppade med varor som lyckades fylla lagret till bristgräns. Började plocka med i vatten hyllan men blev efter någon timmes arbete befodrad till champangen, STORT.

Eftersom det var mer varor än annars så jobbade vi över i någon timme, fick sedan frågan från Melanie om jag jag kunde jobba senare på kvällen. Då jag var anställd på prov så svarade jag givetvis JA till detta. Fick nu idag reda på att jag fått anställnigen och fick då ge Melanie min adress, nummer mm så att hon kan nå mig. Känns sjukt bra att jobba mellan 06-12 två dagar i veckan och 18-20 tre kvällar.

Madde skulle dock inte vara sämre, redan efter någon timme frågade Melanie om hon hade något jobb och ringde därefter upp madde för att fråga om hon var intresserad av att jobba som städerska åt en kompis till Melanie. Sagt och gjort så var Madde på provjobb idag och fick även detta (någon förvånnad?). Senare så blev hon även tillfrågad av våran hyresvärd om hon ville städa i huset vi bor i varje lördag, även detta tackade hon ja till.

Alltsammans måste ju firas så jag gick och köpte mig ett par nya pjäxor då jag inte är helt nöjd med mina gamla eftersom de känns förstora. Så från och med nu är vi "hårt" arbetande bummare i St. Anton.



Vi har exakt samma storlek! Så bytlånas kan vi!


// Sebban the Champange man...

Helga

Gomorron!
Japp, klockan är 11 och jag är vaken! Har till och med vart och provjobbat. Det gick bra. Var dock väldigt skeptiskt om jag hade lust när klockan ringde imorse. Men det gick bättre än väntat. Dock tror jag inte riktigt på att det handlar om 1 timmas städning per dag. Det är mer. Hon visade mig allt, plus att toaletterna redan var städade. Jag sprang runt som en tok för att inte verka långsam. Men trots det tog det 1h 20 min..Aja, det gör mig inget.

Det ser ut som att jag kommer fortsätta jobba där. Hon vill att jag gör det, och jag tyckte dom var trevliga. Det är ett familjeägt hotell. Vi bestämde att jag skulle få betalt per vecka istället för per månad. Bättre för mig. Räknade ut att detta lilla jobb kommer att täcka mina matkostnader. Fan va gött.

San Antonio - Hotellet där jag jobbar


Har lite ont i halsen. Och Sebban känner sig också förkyld. Inte så jäkla kul nu när det snart är jul och allt!
Så det blir ingen åkning för nån av oss idag. Nu ska Sebbe och grabbarna ner på stan o kolla skidprylar. Jag ska gå till tågstationen och kolla om man kan köpa biljett där. Sen ska jag nog kolla lite julklappar :)

Ikväll kommer familjerna Callerud och Höjer :) Får väl se om vi träffar dem idag, om inte annat så blir det imorn..



/Maddee

Arbetsmyrorna

Sebban är just nu iväg och arbetar sitt andra pass för dagen. Imorse började han klockan 6. Jag somnade halv 4. Tror ni jag var glad när hans väckarklocka ringde 05.15..?
Han packar upp varor på Spar, som är en matbutik mitt i centrum.

Sebbe, Reidar och Henkes chef Melanie är verkligen hur schysst som helst. Hon var nyss med mig på en liten "jobbintervju" på San Antonio. Hon känner familjen som äger hotellet/restaurangen. Dom behövde någon som städar. Dessvärre var det inte mer än en timma om dagen. Plus nån extra timma på lördagar. Sen eventuellt några timmar mer varannan vecka..

Hon var dock inte så himla pigg på att jag är borta nästa vecka, då de har som mest att göra. Men jag tar faktiskt familjen före ett jäkla städjobb, så om det hänger på det så skiter jag i det. Ska i alla fall dit och provjobba imorn.

Jag får 300 euro i månaden för 1h/dag - 7 dagar i veckan. Och de timmar som är utöver det är inte inräknade, de får jag betalt för beroende på hur mycket det blir.

Jag känner såhär.. Visst det är inga stora pengar jag kommer tjäna på det jobbet. Men det är häller inte speciellt ansträngande för mig att städa en timma om dagen. Och jag pratade med Melanie, hon trodde att det skulle var mer timmar. Så om jag behöver så skulle hon kolla efter nåt annat jobb. Hon är så gullig :) och så berättade hon att hon tyckte att Sebbe var hur duktig som helst idag. Så han lär ju vara garanterad jobb! Skulle gärna också jobba där, men hon vill bara ha killar som packar upp varor. Och i kassan är det ju de fast anställda som sitter. Kanske att hon behöver nån i frukten framöver..

Grejen är den att, tar jag detta städjobbet så kan jag säkerligen ha ett annat jobb samtidigt. Med tanke på hur få timmar det rör sig om.

Vi får väl se hur det blir. Vi lever ju så billigt här nere, så än så länge behöver vi inte äta upp våra svettiga strumpor..


Tha snösoffa på film

Ute i det vita from Madelene Gustafsson on Vimeo.


I en snösoffa i alperna

Idag har vi firat Linns födelsedag :)

Först hade vi picknick i backen. Vi åkte en liten bit, sen var det bara att lägga skidorna på axeln och vandra. När vi kom upp hade Ogge o Adde byggt en snösoffa. Där satt vi och göttade oss i solen och drack varm oboy hela dan.

Efter vår flera timmar långa picknick åkte vi ner till Krazy för lite afterski. Kan väl inte påstå att det var någe vidare drag faktiskt. Det var mest vårt gäng som stog för pjäxdansen på bänkarna.

..Sen blev snabbt hem och duscha och göra oss i ordning för "familjemiddag" hos Linn o dom. Det blev tacos :)
Och Ogge fick för första gången på tre veckor äta sig mätt haha..skåningarna lever på ravioli, som man tydligen inte blir mätt på. Jag och Sebban kör pasta med olika såser, så nu blir vi kallade "lax-bummarna"..ojojoj..Vi tycker att vi lever snålt som fasen, men dom lever ju på existens minimum! Dom är 6 pers som delar på 2 ravioliburkar om dagen..Snacka om enformigt!

Nu ska jag slappa lite framför tv'n. Så kan ni kolla in dom här härliga bilderna så länge!
Kommer även en film imorn.

//Maddee






Titta en snöängel


Födelsedagsbarnet iklädd sin snygga isbjörnsmössa


Ogge & Adde




Den lilla byn

Filmades runt 18-tiden..efter 22 får ni fantisera själva hur bummar-meckat kan se ut ;)

Byn from Madelene Gustafsson on Vimeo.


En liten movie

Vad händer när Maddee är för trött och Sebban leker vuxen?

Maddee är övertrött from Madelene Gustafsson on Vimeo.


Pist-smiskardag i Lech

Idag har jag lätt haft en av dom bästa skiddagarna i mitt liv!

Vi mötte upp "familjen" i backen. Sen drog vi bort mot bussen till Lech. Vilket var ett mycket smart val för dagen.
Där fick vi nämligen uppleva perfekt piståkning och strålande sol. Det var å andra sidan riktigt bra här hemma i Anton också, men det är kul att se lite nytt :)

Efter några timmar i backen blev det varm choklad och stek i solen. Man jobbar ju på gogglebrännan va ;) haha!
Den börjar faktiskt ta form! Lite svart på en kvart så är man med i matchen. Man luktar tallbarr, men vafan!

Som ni märkt så har vi börjat kalla oss för familjen, och inte utan anledning..Vi gör typ allt ihop. Och det är riktigt bra sammanhållning :) Grymt kul! Rätt folk är sjukt viktigt.

Nu är vi trötta som fan. Får se om vi orkar göra nåt sen. Jag har ju som vanligt en fet disk att ta hand om haha..Så får väl ta tag i det först.




Två miffon åker lift


I väntan på bussen till Lech


Stek


Muumms


Hela familjen fick plats i 8-manna liften :)






//Maddee

En söndag i St Anton

Lite söndagschill på Cuba bar..biljard och fotbollspel.
Sebban och jag var överlägsna! Mohaha



En kväll hos the "bummers"...

The lök hakkers... from Madelene Gustafsson on Vimeo.


Danke schön

Ni som känner Sebban väl, vet säkerligen att han ofta pratar i sömnen.. Eftersom jag är en nattuggla får jag varje kväll vittna detta..oftast hör man inte riktigt vad han mumlar om.

Men för nån minut sen så tog han fan priset för roligaste sömnsnacket hittils :D hahahaa!

Lille o Lars. Jag är ledsen att behöva säga detta...Men er son har konverterat till tysk.
Han sa precis Danke schön i sömnen!
Tror ni jag asgarvade?!

Tänk er Sebban i en Österrikisk folkdräkt och träskor! :D

Kan inte sluta flina...

Sebbe jobbar förövrigt på att skaffa långt hår så han kan ha tofs..och sedan raka av skiten när vi åker hem.
Han är inte riktigt där än, men snart så!

Oj vad han kommer döda mig när han ser att jag lagt upp detta ^^,

Slöa som satan...

Snart måste en uppryckning göras. Man blir slö som satan av att åka hela dagen och sedan hem och äta mat. Till råga på allt har man nu fått ont i halsen också, mindre bra de. Idag vart det väl inte den bästa åkningen trots att man fick åka offpist, dock uppspårad. Nä det märks vad rastlös jag blir i kroppen av att inte få spela hockey på snart 3 veckor. Förrutom att det var glass-aktig snö idag så vart det dessutom 3000 tyska turister där som skulle trängas i de liftar som gick eftersom sikten inte vart något att ha på de högre partierna. Skall dock bli bättre väder till veckan och då är säsongarna ensamna igen. Lär finnas en hel del ospårat nu efter helgens vråldump. Så sist i liften lär man inte vilja vara.

// Sebban the crow

Att springa i motvind när det snöar..

Kan bara sluta med en sak! - Brainfreeze..aaahh

Men jag kämpar på! ;)

Kanske ska ta på mig mina skidgoggles nästa gång så man slipper titta ner i backen? haha...

Nyss vart nere i byn och kollat lite julklappar :)
Riktig julstämning. Det var nåt event, så dom spelade musik. Och som vanligt på helgen så var dom små "saftbodarna" öppna och 40+arna flockades som gamar..undrar vad dom har i dom där muggarna som kan vara så gott?! hehee...

Nu blir det slappa framför teven med nått varmt att dricka. Oboy eller te?




//Maddee

Vikter på fötterna?

Varje gång som vi går in mot centrum så är det ett visst område som luktar fårskit! Och detta är mitt i byn. Det ligger inte en fårhage så långt ögat kan nå. Däremot har jag och Sebban en egen teori om varför det luktar...Det är förmodligen nån blandning av joseph fritzl och pizzabagarn som hade ett får i källaren i Sverige..
Nån jäkel måste alltså ha gömt får i källaren! För fasen vad det luktar!

Igår var vi hemma hos skåningarna. Sen blev det Swedish night på Funky. Svenkar är galna haha..Jag som är så liten får ju stå med armbågarna rätt ut för att inte bli nermejjad. Och än en gång fick jag bli offer för stage divingen..haha..jag ska nog sätta vikter på fötterna så jag får vara kvar på golvet.



Ute faller regnet..vilket betyder - ingen skidåkning. Trist. Men samtidigt en chans för mig att vila ryggen. Har haft nerv/led-problem i två månader..inte kunnat träna och nätt och jämt jobbat..Efter några behandlingar är det bättre. Men är såklart rädd för att det ska komma tillbaka.

Har mailkontakt med min naprapat. Sist lät det såhär " trappa upp gradvis med skidor / jogging, inte för mkt / för snabbt!" 
Så för att inte skiten ska komma tillbaka så är det väl inte mycket mer att göra än att lyssna..

Det finns inget mitt i mellan för mig. Antingen tränar jag som fan, eller inte alls. Så detta uppbyggnadsstadie är en mardröm..

//Maddee



Det vita guldet.

Idag kl 07:45 Ringde klockan för väckning. En snabbfrukost med lite yoghurt, mackor och mjölk. På spisen stod samtidigt varmchoklad och puttrade, den visade sig vara extra god idag. Bort till gondolliften kl 08:45 för att vara först upp till det vita guldet. Morgondimman hade fortfarande inte lagt sig när vi nådde toppen. Väl framme vid kammen stod vi stilla och blickade över helt ospårad snö, liggandes som kuddar över berget, alla med transcivers påslagna och väl medvetna om att laviner inte var att leka med. Första svängarna var som att skära i smör, det fanns inget motstånd utan man bara gled fram i slowmotion medans snön sprutade kring en. Halvvägs ner för baksidan mot St. Christoph såg vi chansen. En liten bergskam som blev ett perfekt dropp på 4 meter, landningen tog aldrig emot utan du bara flöt vidare. Ner mot liften som ständigt stod och tuggade upp nya åkare mot mer ospårat, mer pillows, mer skogsåkning, ravinåkning, höga dropps och till det vita guldet.

Vi kom snabbt fram till efter dagen att det var såhär man skulle ha det när det var som sämst.

// Sebban The Snowman

A sunny day in St Anton

Perfekt väder :)







Ingen sikt med tjejer under fötterna.

Shit va Madde skulle ångrat sig om hon bara visste vilken åkning det var idag. Haha. Sikten var NOLL men snön bara VRÄKTE. Det var helt sannslöst. Idag kändes det som ett äkta kanadensiskt "dump". När man nu inte såg något så blev åkningen lite långsamare (ett tag iallafall), men destå mer spännande. Det fick våran skånska kompis reda på. Snygg åkning från hans sida i 50 meter och vips så försvann han ner i en snödriva. Något ont fick han inte men tre killar som stod och asgarvade med honom.

Själv så orsakade jag ras för andra skid-dagen i rad. Verkar som om det är något med mig och smålaviner. Galet kul dock när man själv upptäckte att "droppet" man hoppade från inte var 1 meter utan snarare 3. Detta hände för många denna dag då det var i princip omöjligt att se några kontraster. Tyvärr för dagen så inbillade jag mig att det skulle vara slask på berget så jag valde att åka med mina Graaf systrar under fötterna, fel val. Borde helt klart tagit Black Crowsen och fått ett bättre flyt. Men imorgon så väntar det sol/lätt molnighet vilket gör att jag kommer vara först i liftkön kl 08:45 med mina kråkor.


//Sebban med jordnötterna.

Vem e de jag tjötar me?

Gomorron gomorron!..Det här e Nile City 105,6..vem e de jag tjötar me?

Njaa, det kanske har blivit lite för mycket Nile City den här veckan? Fasen att Sebbe inte hade med sig Torsk på Tallin. Det är ju en klassiker på våra skidresor ^^,

Sebban och grabbarna är uppe i backen. Jag skippade det idag, har nämligen tänkt ge mig ut och leta jobb. Känner att det börjar bli dags att kolla runt lite..Får väl se vad man kan hitta. Förmodligen blir det nåt städjobb. En polare sa till mig att dom inte gärna ger tjejer diskjobb här?! Vafasen, jag som är grym på det nu! Sebbe lagar ju maten och jag diskar :)

Det snöar rätt rejält just nu! Äntligen :)

En Sebbe o Maddee analys klockan halv tre på natten:

Maddeee - du Sebbe, vad är det för skillnad på gräddfil och creme fraiche egentligen?
Sebbe - vetefan, gräddfil luktar spya?



Rätt najs att det finns ski rack i garaget :)
Neej, alla är inte våra!


Hahaha.. detta måste ni bara höra!

Sebbe är nästan alltid hungrig. Det spelar ingen roll vart vi är eller vad vi gör..Så när vi var ute häromkvällen så blev han sjukt sugen på jordnötter, av nån jäkla anledning. " Jag måste ha jordnötter" ..Så han gick och frågade i baren om de sålde det..Sebbe kommer besviken tillbaka och kläcker "fan, det finns inte ens jordnötter här"
Skåningarna bryter ihop i ett asgarv. Och efter det så får Sebban höra "var e jordnöttteerrrna" varje gång vi träffar dom :D Tänk er en skåning som försöker prata göteborska...sjukt kul!

Nej nu ska jag kila,
Ha det!

/Maddee



Tha Assistent is making a movie...

The Captain is making "Painbiff" from Madelene Gustafsson on Vimeo.


Vart tog det vita vägen?!

Detta är inte okej. Det regnade idag..och det blev ingen slaskåkning för vår del. Nä, vi väntar på att vädergudarna ska ge oss ett räjält dump så vi får lite trevlig puderåkning!
Väderkanaler på tv, freeride och yr.no har liksom blivit beroendeframkallande! Vädret kan ju ha ändrat sig om man väntar en timma..eller inte?!



Var lite rastlös förut. Så bestämde mig för att komma igång med löpningen igen, efter två månaders uppehåll. Det var gött. Men det är lite mer backar här än hemma om man säger så!
När jag kom hem körde jag och Sebban lite styrka här hemma på köksgolvet..det behövdes. Fan, mina ben har börjat svaga till sig.

Internet funkade inte i helgen..så det har vart lite segt med uppdateringen här. Men det blir bättre..

Lägger snart upp en film, så ska ni få se hur det ser ut när bummare gör pannbiffar haha! :D

Två invalidos

Första dagen i backen gjorde oss verkligen sletna! Vi hade ont i varenda muskel som finns haha! Speciellt jag som inte har kunnat träna på två månader på grund av ryggen.

En sliten Sebastian - som förövrigt är mycket nöjd med sina nya lagg


Sikten var urkass, men men, det är sånt man får ta. Det hade i alla fall kommit bra med snö där uppe :) vilket gjorde att puderglada svenskar var lite överallt, utom i pisten. Tyvärr var det inte många liftar som var öppna. Men idag skulle dom tydligen öppna fler. Sebban och dom andra är ute och åker nu. Men jag får ta det lite lugnt. Blev ju ordinerad att sakta öka träningen. Inte gå från 0-100. Så för att inte få tillbaka mitt tvåmånaders ryggproblem så får jag vara hemma och diska och städa istället. Kul. Men hällre det än att ha problem hela säsongen..

På eftermiddan blev det After ski på Mooserwirt. Vilka satte nivån därinne tro? Det var bara folk över 40 och vi - de färgglada svenska bummarna. Efter en stund dansade folk på bänkarna och jag var helt plötsligt uppe i luften och stage diveade?! Hahaha..Det var riktigt med drag alltså!







Nej, det är väl bäst att jag tar tag i den där feta diskhögen innan mr pedant kommer hem ;)

Over and out/Maddee

Saker att göra i väntan på DUMP...

Det jobbigaste med att vara "bummare" är nog asså att handla mat, och ja det är jobbigt men fatta då va glassigt allt annat är. Alla Localsen och deras affärer drar av 20 % på deras priser, ute så betalar du kanske hälften av vad en turist gör. Men det där med mathandlandet asså. Helt galet vad mycket mat man kan få med sig på en gång asså! 5 påsar med käk plus en fullproppad rygga med mat. Helt galet tungt asså...

Fräckt ställe vi hittade igår också. Vem döper liksom ett ställe till funky chiken?! Galet dessutom att alla på stället är svenskar. Okej det vart Swedish night men asså alla var verkligen svenskar. Skjukt gött med denna stämning som är här nere asså. Ingen som gnäller eller har någon hetts, alla verkar liksom positiva till varandra och jag har aldrig sett att någon blir sur på någon annan.

Det gör ju inte heller saken sämre att man kan shopa loss i all form av käk och ändå komma undan någorlunda billigt. Nä mina damer och herrar redan nu kan jag känna att St. Anton är "the place to be".

 

Ps. Mjölken här nere är fan helt sannslös! Jag och Madde har redan gått loss på 4 packet på 2 dagar. Galet god asså! DS.

// Sebban


The crib

God morron god morron!
Sebbe väckte mig nyss med min vattenflaska. Gött att bli döpt igen! Tack

Nu är det dag 2. Vi sitter och kollar ut genom fönstret. And there is ganska mycket snö. Men inte tillräckligt för att backarna ska öppna. Det blir förhoppningsvis på fredag.

Nu är vi i alla fall jäkligt grymma på att åka tåg. Och ännu grymmare på att konka tonvis med packning. Men det var rätt najs att åka tåg faktiskt. Vi träffade en del najs folk som också skulle till St Anton. Så vi hängde ihop typ hela resan ner.

Vi sov 6 pers i en sovhytt på sträckan köpenhamn-münchen. Rätt varmt kan jag lova. Så jag öppnade fönstret mitt i natten. Då vaknade Sebbe och trodde att tåget körde i 300 och var på väg att krocka...haha

Efter ett dygns resande kom vi äntligen fram! Och längenheten är så jäkla najs. Mycket bättre än vad vi trodde. Kolla Sebbans rundvisning..


Idag blir det rekning av byn.

Over and out/Maddee


The resa
















RSS 2.0